Aarhus fyrer kritisk konsulent

Lufthavnsanalytiker Ole Kirchert Christensen er blevet fjernet fra en ny analyse om Aarhus Lufthavn på grund af tidligere kritiske udtalelser.

Simon Bohlbro

Den afsatte analytiker, Ole Kirchert Christensen, var oprindeligt blevet hyret af ingeniørvirksomheden Grontmij som en del af det team, som skulle undersøge mulighederne for at flytte Aarhus Lufthavn til en ny placering.
Siden er det kommet frem, at Ole Kirchert Christensen i 2013, i et interview med JP Aarhus, kaldte projektet om en ny lufthavn for et ”dødfødt projekt”, hvilket medførte, at borgmester Jacob Bundsgaard (S) bad Grontmij om at finde en anden analytiker til opgaven.

Jacob Bundsgaard afviser, at han søger en positiv konklusion på analysearbejdet, men at beslutningen blev truffet i objektivitetens tjeneste og efter samråd med dele af det politiske flertal bag analysen.

”Vi har brug for en neutral undersøgelse, så det beslutningsgrundlag, byrådet får, er bedst muligt. Typisk ville man aldrig byde ind på en opgave, når man er kommet med den slags udtalelser. Da plejer de fleste at udvise tilstrækkelig professionalisme til at vide, at man naturligvis ikke kan arbejde på et upartisk og fagligt grundlag efterfølgende, ” siger han, ifølge JP Aarhus.









0:000:00