Århus-politiker afviser bæredygtighedskritik

NYHED: Teknik-rådmanden i Århus er uforstående over for kritikken af planerne om at bygge fem nye byer uden for Århus.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Hidtil har man jo bare fortsat med bygge lag på lag rundt om Århus. Og på den måde har man ikke kunne udbedre de fejl, der er. Nu starter vi helt fra bunden, så vi får bygget nogle nye kompakte byer, hvor veje og kollektiv trafik er tænkt med ind fra starten af.

Peter Thyssen
Rådmand, Århus (R)

"Vi må undersøge, om vi kan øge tætheden i de eksisterende byområder". Det er rådmand fra Århus Peter Thyssens eneste indrømmelse til den kritik som professor i byplanlægning Petter Næss fra Aalborg Universitet har rettet mod Århus Kommunes forslag til en planstrategi for byen og det åbne land.

Petter Næss har i Altinget peget på, at det er i strid med regeringens bæredygtighedsstrategi at bygge fem byer 6 til 15 kilometer uden for Århus - når regeringen i strategien opfordrer til mere kompakte byer for at mindske transportbehovet.

Peter Thyssen, der er formand for teknik- og miljøudvalget i Århus, er enig med byplansprofessoren i, at det vil være særdeles uheldigt i forhold til at mindske trafikken og CO2-udslippet, hvis folk i fremtidige byer vil springe i deres biler og køre ind til Århus i hver deres bil.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00