Ældre Sagen advarer mod at forringe flextur-ordning

TAXI: Ældre Sagen frygter, at svage ældres livskvalitet vil blive svækket, hvis kommunernes mulighed for at tilbyde flexture ændres. Flere partier vil ændre ordningen i forbindelse med taxiforhandlingerne, men afviser samtidig, at det rammer de ældre.

Ældre Sagen er bekymret for, at drøftelser om flextursordning vil føre til begrænsninger i kommunernes mulighed for at tilbyde flexturene.
Ældre Sagen er bekymret for, at drøftelser om flextursordning vil føre til begrænsninger i kommunernes mulighed for at tilbyde flexturene.Foto: colourbox.com
Amalie Bjerre Christensen

Flextur er en god ordning, som vi skal bevare for ældre borgere, der har et transportproblem, men vi skal ikke køre raske unge mennesker hjem fra værtshus på kommunens regning

Kim Christiansen (DF)
Transportordfører

En begrænsning af flexture vil svække svage ældres mobilitet og livskvalitet.

Sådan lyder det i et brev, som Ældre Sagens direktør, Bjarne Hastrup, har sendt til folketingets Transport- og Bygningsudvalg. Det sker som indspark til de nuværende forhandlinger om taxilovgivningen, hvor flexturene drøftes.

”Vi finder det bekymrende, hvis en begrænsning i kommunernes muligheder for at tilbyde flextur bliver en del af en revision af taxilovgivningen, da dette yderligere kan forringe svækkede ældre menneskers muligheder for at opretholde mobiliteten i deres daglige liv,” skriver Bjarne Hastrup i brevet.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00