Analyse af 
Erik Holstein

Mette Frederiksen til angreb på bureaukratiet

Statsministerens nytårstale var mere politisk end de foregående. Med øget frihed til kommunerne og en ny ældrelov håber Mette Frederiksen at mindske bureaukratiet i den offentlige sektor, men ambitionen er alt andet end ny.

Statsminister Mette Frederiksens (S) nytårstale rummede denne gang en bred vifte af politiske emner.
Statsminister Mette Frederiksens (S) nytårstale rummede denne gang en bred vifte af politiske emner.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Erik Holstein

Statsminister Mette Frederiksens (S) nytårstale var en mere klassisk nytårstale end de to foregående, der begge var ret upolitiske. Mens den første næsten udelukkende handlede om udsatte børn, og den anden var bundet op om corona, kredsede den aktuelle om en hel stribe politikområder.

Den grønne omstilling blev som ventet draget frem som noget af det første. Statsministeren fremhævede de kommende forhandlinger om en ny CO2-afgift, der skal fungere som hjørnesten i den markedsdrevne del af den grønne omstilling.

På det mere symbolske plan varslede Mette Frederiksen, at regeringens mål nu er, at danskerne senest i 2025 skal have mulighed for at flyve grønt på en indenrigsrute.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00