Asfalt løser ikke trafikproblemer

Fremtidens trafikale problemer løses ikke med asfalt, men med massiv investering i skinnenettet, mener trafikordfører Rune Lund (EL).

Vi er jo ikke motorvejshadere eller principielt modstander af alle motorveje. Vi er bare så frygteligt frustreret over at hver eneste gang, der skal løses et trafikalt problem, så bliver der bygget motorveje.

Rune Lund (EL)
Trafikordfører
Fakta
Artikelserie:
Altinget | Transport bringer i de følgende uger interiviews med partiernes trafikordførere.

Vi stiller skarpt på deres beslutninger og får deres bud på en god transportpolitik.

Rundt om Rune Lund

Medlem af folketinget fra 2005.

Født i 1976 og bor i København.

Startede sin politiske karriere som i Operation Dagsværk og elevorganisationen Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS).

Fortsatte efter studentereksamen fra Vestre Borgerdyd i 1995 med at være aktiv i Operation Dagsværk, hvor han var formand i 1995-1996.

I 1998 begyndte Rune for alvor at blive aktiv i Enhedslisten, hvor han i de senere år har medlem af både Hovedbestyrelse og Arbejdsudvalg. Især på EU-spørgsmålet har han været med til at formulere Enhedslistens politik.

Rune Lund er ordfører på områderne:

  • EU
  • Europarådet
  • Israel/Palæstina
  • bistandspolitik
  • trafikpolitik

  • Kilde: Altinget.dk

    Mens Anders Fogh kan fejre 1763 dage som længst siddende Venstre-statsminister, kan Enhedslisten se tilbage på lige så mange dage, hvor de ikke har haft nogen som helst indflydelse på dansk trafikpolitik.

    På trods af - eller måske netop på grund af - de 1763 dage i kulden, er Enhedslisten yngste folketingsmedlem trafikordfører Rune Lund ikke et sekund i tvivl om, hvor det halter i transportminister Flemming Hansens (K) politik.

    ”Hver eneste gang der skal løses et trafikalt problem, så bliver der tænkt asfalt. Det er det største enkeltstående problem. Det betyder, at der hele tiden bliver tænkt i, hvordan folk kan køre i bil på trods af, at transporten står for 25 procent af CO2-udledning,” siger Rune Lund.

    Altinget logoTransport
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    0:000:00