Debat

Benny Engelbrecht: Bred aftale skal sikre ro om fremtidens infrastruktur

DEBAT: I modsætning til den tidligere regering ønsker jeg at indgå en bred og langsigtet aftale, der kan skabe ro om de kommende års investeringer i infrastrukturen. Det kræver grundige forberedelser, skriver Benny Engelbrecht.

At finde løsninger, der både hjælper trængsels- og klimaproblemer, gør, 
at vi skal tænke os godt og grundigt om, inden vi beslutter, hvilke 
projekter vi vil prioritere, skriver Benny Engelbrecht. (Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget)
 <br>
At finde løsninger, der både hjælper trængsels- og klimaproblemer, gør, at vi skal tænke os godt og grundigt om, inden vi beslutter, hvilke projekter vi vil prioritere, skriver Benny Engelbrecht. (Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget)
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Benny Engelbrecht (S)
Transportminister

Jeg satte mig i ministerstolen med det formål at gøre Transportministeriet til et grønt ministerium. 

Samtidig meldte jeg klart ud, at jeg visker tavlen rent og starter på et blankt stykke kanvas, når vi skal forhandle om en kommende infrastrukturaftale.

Siden da har jeg ofte fået skudt i skoene, at jeg har svigtet de mange borgere, som har set frem til de infrastrukturprojekter, VLAK-regeringen og Dansk Folkeparti lovede. I en plan, der vel nærmere kan betegnes som et snævert valgoplæg. Den tidligere regering gjorde sig i hvert fald ikke mange, ja, faktisk slet ingen, anstrengelser for at få en bred aftale. Derfor er det de borgerlige partier, der har svigtet.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. 

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

Men som den opmærksomme læser vil vide, så er sandheden, at jeg ikke har annulleret ét eneste projekt fra VLAK og DF’s investeringsplan. Hvis man altså lige ser bort fra omfartsvejen ved Mariager. 

Et projekt, som de afsatte 12 millioner kroner til at VVM-undersøge, og som der ikke længere ser ud til at være opbakning til. Derfor synes jeg, det er helt naturligt, at vi stopper med at bruge penge på fortsat at undersøge projektet.

Vælgerne gav os folkevalgte en meget vigtig opgave ved sidste valg: Vi skal tænke i grønne løsninger. Det håber jeg, at alle Folketingets transportordførere vil huske på, når vi skal forhandle om en ny infrastrukturaftale.

Benny Engelbrecht (S)
Transportminister

Vælgerne stemte grønt 
I en fremtidig grøn infrastrukturplan skal vi fokusere der, hvor vi faktisk kan afhjælpe nogle af de problemer, som bilisterne oplever i dagligdagen, samtidig med at transportområdet bidrager til den grønne omstilling. 

At finde løsninger, der både hjælper trængsels- og klimaproblemer, gør, at vi skal tænke os godt og grundigt om, inden vi beslutter, hvilke projekter vi vil prioritere. Der kommer ikke noget godt ud af at haste beslutninger igennem med snævre flertal.

Regeringen, og nu også et bredt flertal i Folketinget, har en ambitiøs målsætning om at reducere Danmarks CO2-udledning med 70 procent.

Vælgerne gav os folkevalgte en meget vigtig opgave ved sidste valg: Vi skal tænke i grønne løsninger. Det håber jeg, at alle Folketingets transportordførere vil huske på, når vi skal forhandle om en ny infrastrukturaftale.

For der er brug for en grøn mobilitetsplan, hvor der ikke alene fokuseres på veje, men også på kollektiv transport og cyklisme. Og det er ikke ensbetydende med, at vi ikke også skal investere i vejnettet, for det skal vi naturligvis. Der skal også være veje, som fremtidens grønne biler kan køre på.

Læs også

En bred aftale skal give ro
I modsætning til den tidligere regering ønsker jeg at indgå en bred og langsigtet aftale, der kan skabe ro om de kommende års investeringer i infrastrukturen. 

Det kræver grundige forberedelser, som jeg er i gang med. I den forbindelse er det vigtigt for mig at slå fast, at det må være sådan, at vi først kan lave en sådan grøn investeringsplan, efter klimahandlingsplanerne er forhandlet på plads bredt i Folketinget.

Jeg har nu givet bolden op til denne debat, ligesom jeg ser frem til at følge, hvem der griber den, og ikke mindst til at drøfte nye investeringer i infrastrukturen med Folketingets partier. 

Det er mit håb, at ordførerne glæder sig lige så meget som mig til de kommende forhandlinger, der skal danne grobund for fremtidens grønne infrastruktur.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Benny Engelbrecht

MF (S)
folkeskole (Kildevældsskolen 1986)

0:000:00