Beregninger kaster nyt lys over alternativ til omstridt motorvej: "Den løser de trafikale problemer bedst"

I det absolutte slutspil om Den Tredje Limfjordsforbindelse lægger modstanderne af den omstridte linjeføring over Egholm nye beregninger af en alternativ linjeføring på bordet. Løsningen er bedst for både trafik og miljø, mener lektor og idémand bag det alternative forslag, men S-ordfører ser ikke meget nyt i forslaget. 

En nyt rør øst for den eksisterende Limfjordstunnel kan være mindst lige så gavnlig for trængslen som regeringens Egholmlinje, mener lektor. 
En nyt rør øst for den eksisterende Limfjordstunnel kan være mindst lige så gavnlig for trængslen som regeringens Egholmlinje, mener lektor. Foto: Finn Byrum/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Transportminister Thomas Danielsen (V) har afvist det igen og igen.

Trods indtrængende appeller fra en stribe politiske partier er der ifølge ministeren ikke behov for yderligere undersøgelser af alternative linjeføringer til Den Tredje Limfjordsforbindelse over Egholm, som regeringen er i fuld gang med at få vedtaget i Folketinget. 

Men nu har Borgergruppen mod en motorvej i Egholmlinjen selv taget initiativet og fået rådgivningsvirksomheden Sweco til at undersøge de trafikale konsekvenser af en alternativ udbygning af motorvejsnettet i Aalborg.

0:000:00