Billedserie: "Klimarebeller" demonstrerer mod udvidelsen af lufthavnen i Kastrup

BILLEDSERIE: ”Ejeren af denne lufthavn vil, til trods for vores klimanødsitutation, udvide denne lufthavn imod al fornuft. Vi må handle nu for at stoppe det.” Sådan lød det til de rejsende i ankomsthallen, da Extinction Rebellion fredag lavede en uanmeldt demonstration i Kastrup lufthavn.

Tyve demonstranter fra Extinction Rebellion lavede fredag formiddag en aktion imod udvidelsen af Kastrup lufthavn. Demonstranterne, eller klimarebellerne, som de kalder sig, opfordrer den danske regering til at stoppe alle lufthavnsudvidelser i den kommende klimahandlingsplan.

Lufthavnens security fik forhindret, at et par demonstranter ville have hængt i klatreseler med et banner i ankomsthallen. Gruppen varsler samtidig flere aktioner i den kommende tid. 

”Jeg lægger mit veto imod at støtte klimaødelæggelse og vidtgående global udryddelse med mine fremtidige pensionsbidrag,” forklarer den 18-årige studerende Jacob Scriver, da han bliver spurgt ind til, hvorfor han deltager i aktionen.

 

Ved at låse sig fast med håndjern til rækværket kan klimarebellerne gøre opmærksom på deres sag så lang tid som muligt. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget.

 

Både lufthavnens security og politiet var til stede for at afvikle demonstrationen. Det foregik stille og roligt både fra Extinction Rebellions og politiets side. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget. 

 Klimarebellerne bliver samlet uden for lufthavnen, hvor de råber slagord og synger en sang. Symbolet på hånden er Extinction Rebillions tegn.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget.

 

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget. 

 

Før politiet fik fat i en boltsaks, gik der en lille halv time, hvor demonstrationen havde sin effekt. Særligt meddelelsen i højtaleren fik den store trafik gennem lufthavnen til at spærre øjnene op. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget.

 

Det var meningen, at et par demonstranter skulle have hængt i klatreseler med et banner i ankomsthallen. Det fik lufthavnens security forhindret, før de fik det gennemført. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget. 

 

Klimarebellerne lykønsker hinanden efter en veloverstået aktion. Ifølge aktivisterne vil der organiseres flere ikke-voldelige civil ulydigheds-demonstrationer for at standse luftfartens planer i den kommende tid. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget. 

Forrige artikel Anders Eldrup om elbilskommissionen: Vi har ikke fundet de vises sten endnu Anders Eldrup om elbilskommissionen: Vi har ikke fundet de vises sten endnu Næste artikel Svensk transportordfører vil have Danmark ud af samarbejde om Postnord Svensk transportordfører vil have Danmark ud af samarbejde om Postnord