Billige elbiler frem til 2015

AFGIFT: Regeringen vil forlænge afgiftsfritagelsen for elbiler.
Fakta

Sidste år faldt salget af elbiler til kun 50 elbiler fra 78 året før, viser statistik fra Danske Bilimportører. I år kommer elbiler fra Renault og Nissan til salg i Danmark, samtidig med at udrulningen af ladestandere sandsynligvis kommer mere i gang.


Kilde: Ingeniøren

Elbiler er stadig for dyre til at kunne konkurrere med almindelige biler, så regeringen vil komme elbilen til hjælp ved at forlænge afgiftsfriheden indtil 2015. Den nuværende afgiftsfritagelse ville udløbe i 2012.

”Regeringen har i Arbejdsprogram 2020 fastlagt, at den ønsker at forlænge den gældende afgiftsfritagelse for elbiler til og med 2015. Dette er fortsat regeringens politik. Den nuværende afgiftsfritagelse for elbiler udløber ved udgangen af 2012, men regeringen arbejder for en fremsættelse af lovforslag om forlængelse af fritagelsen i indeværende år,” skriver daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V) i et svar til Jesper Petersen (SF).

Klima- og Energiminister Lykke Friis (V) anerkender også behovet for afgiftsfritagelse:
”Vi må bare erkende, at transportsektoren er en af de allersværeste nødder at knække. Vi har ikke i øjeblikket grønne biler, der kan konkurrere med almindelige biler, og lige her og nu ser jeg ikke en flåde af elbiler piske rundt i gaderne”, siger hun til Ingeniøren.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00