Branchedirektør i hård kritik af firedobling af p-bøder

STRAF: Det er ude af proportioner, at regeringen vil flerdoble p-bøder for alle varevogne og lastbiler for at løse udfordringer på rastepladser, lyder det fra SLD’s direktør, Jesper Gronenberg.

Nyt forbud mod langtidsparkering på rastepladser får nu regeringen til at firedoble parkeringsbøder for køretøjer over 3.500 kilo fra 510 kroner til 2.040 kroner. De højere bøder skal gælde på hele vejnettet.
Nyt forbud mod langtidsparkering på rastepladser får nu regeringen til at firedoble parkeringsbøder for køretøjer over 3.500 kilo fra 510 kroner til 2.040 kroner. De højere bøder skal gælde på hele vejnettet.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Man ligger, som man har redt. Og hvis ikke man har redt fornuftigt, skal man ikke lade det gå ud over alle mulige andre.

Det er beskeden fra brancheorganisationen SLD’s direktør, Jesper Gronenberg, efter at han har forholdt sig til regeringens nye lovforslag om at hæve parkeringsbøderne for varevogne, busser og lastbiler på over 3.500 kilo med 400 procent.

Det nye lovforslag ligger i forlængelse af den parkeringsrestriktion, som per 1. juli forbød parkering på landets rastepladser i mere end 25 timer. For at undgå at parkeringsbegrænsningen får chauffører til at holde på andre dele af vejnettet, skal de højere bøder gælde for hele vejnettet.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00