Bred støtte til hurtige campingvogne

Transportminister Hans Christian Schmidt (V) til 1. behandling i Folketingssalen.

FARTGRÆNSE: Skal campingvogne, trailere og andre påhængskøretøjer kunne køre 100 km/t på motorveje? Lovforslaget får bred opbakning, men Enhedslisten er bekymrede for trafiksikkerheden.

Biler med påhængskøretøjer som trailere og campingvogne på slæb skal ikke længere stoppe trafikken, men skal nu kunne køre 100 km/t.

Lovforslaget var i dag til 1. behandling i Folketingssalen. De fleste partier var positivt stillet over for forslaget, der skal gavne flowet i trafikken. Selvom man skal have tilladelse til at køre stærkere med sit påhængskøretøj, så var Enhedslistens Henning Hyllested dog bange for, at den øgede fart vil gå ud over sikkerheden og henviste til, at Rigspolitiet og forskere ikke var entydigt begejstrede.

“Bekymrer det ikke transportministeren, at Rigspolitiet gør opmærksom på en række problematiske forhold, og trafikforskere fra DTU og Aalborg Universitet direkte anbefaler, at forslaget ikke nyder fremme?” spurgte Henning Hyllested.

Transportminister Hans Christian Schmidt (V) synes imidlertid, man skal lægge vægt på, at Rigspolitiet ikke er imod forslaget. Han synes også, man skal kigge mod Tyskland, hvor der har været succes med en sådan ordning.

“Jeg har den holdning, at enten vender man sig imod et forslag, eller også vender man sig ikke imod det. Jeg noterer mig, at Rigspolitiet skriver, at man ikke vender sig imod forslaget,” sagde Hans Christian Schmidt, der ikke forstod, hvorfor man ikke kiggede mod Tyskland:

“Jeg har noteret mig, at forskere har sagt: Hvis vi sidder og vurderer, så ved vi, hvordan det vil komme til at fungere. Det lytter jeg selvfølgelig til, men det overrasker mig, at det ikke gør indtryk på nogen, at man i Tyskland i 17 år har kørt med det her, uden at det har ført til flere trafikulykker,” sagde Hans Christian Schmidt.

Rigspolitiet har advaret mod en ændring af fartgrænsen.

Lovforslaget skal nu til behandling i Transport- og Bygningsudvalget. Forslaget kan læses her.

Forrige artikel Pressemøde: Regeringen forlænger grænsekontrol Pressemøde: Regeringen forlænger grænsekontrol Næste artikel Regeringen ikke klar til obligatoriske alkolåse Regeringen ikke klar til obligatoriske alkolåse