Bus-millioner har skaffet flere passagerer

BUSPULJER: Folketinget har på to år uddelt mere end 400 millioner kroner fra buspuljerne for at gøre busserne mere attraktive og skaffe flere passagerer. Ny rapport fra Trafikstyrelsen viser, at indsatsen har båret frugt.
Den intetanende buschauffør Mukhtar blev på sin fødselsdag sidste år overrasket med trompetspil og korsang. Det skete i forbindelse med kampagnen Bedre Bustur, der sætter fokus på at forbedre busturen for passagerer og chauffører.
Den intetanende buschauffør Mukhtar blev på sin fødselsdag sidste år overrasket med trompetspil og korsang. Det skete i forbindelse med kampagnen Bedre Bustur, der sætter fokus på at forbedre busturen for passagerer og chauffører.Foto: Foto fra kampagnen "Bedre Bustur"
Anne Burlund

Vi kan se i flere undersøgelser, at kampagnerne har været medvirkende til, at der er kommet flere passagerer - og at vi har fået gladere og mere tilfredse kunder.

Torsten Rasmussen
Områdechef, Movia Storkøbenhavn
Fakta

Buspuljerne har støttet projekter, der omhandler:

  • Tiltrængte forbedringer af komforten på stoppesteder og ikke mindst de større knudepunker (terminaler) ved ophold og skift mellem transportmidler.

  • Trafikinformationstiltag med bedre udnyttelse af informationsteknologiske muligheder for at servicere kunderne.

  • Udviklingen af sektorens transportorganisationer til serviceorganisationer.

  • Øgning af rejsehastigheden.


Kilde: Trafikstyrelsen

Buschaufføren Mukhtar vil nok sent glemme sin sidste fødselsdag, hvor han på sin daglige busrute igennem Københavns gader blev overrasket med fødselsdagssang og trompetspil af passagerne i bussen.

Videoen af den overraskede buschauffør med glædestårer i øjenkrogen er blevet set af over tre millioner mennesker på YouTube og er en del af Arriva og Movias fælles kampagne Bedre Bustur, der i går vandt International Transport Forums prestigefulde transportpris.

Kampagnen, der er støttet med midler fra Folketingets buspuljer, er en del af et større projekt, der skal få flere til at tage bussen. Og det ser nu ud til at være lykkedes.

Dokumentation

Buspuljerne består af to puljer:

Fremkommelighedspuljen, der løber fra 2009 frem til 2013 og råder over 200 millioner kroner om året (i alt 1 milliard kroner).

Passagerpuljen, der løber fra 2009 til 2011 og råder over 100 millioner kroner om året (i alt 300 millioner kroner).

 


0:000:00