Corydon vil ikke love motorvej til Holstebro

ANLÆG: Regeringens nye finansminister, Bjarne Corydon (S), vil ikke love, at der bliver bygget en ny motorvej mellem Herning og Holstebro.
Anders Jerking
Det er for tidligt for borgerne i Vestjylland at glæde sig til en ny motorvej mellem Herning og Holstebro. Der er nemlig ingen penge til vejen, og kun hvis pengene kommer, bliver vejen en realitet. Det slog regeringens nye finansminister, Bjarne Corydon (S), fast under onsdagens spørgetime i Folketinget.

"Det, der nu skal ske, er, at der bliver udarbejdet en VVM-redegørelse for det pågældende projekt. Den er færdig i 2012, og der vil det være centralt for regeringen at tage stilling til den konkrete udformning af projektet, og om vi kan finansiere det. Det vil vi komme til at drøfte med de partier, der er en del af infrastrukturaftalen," sagde Corydon og fortsatte:

"Vores udgangspunkt vil være det forsigtighedsprincip, vi har anlagt på vores økonomiske politik som sådan, nemlig at pengene skal findes, før de kan bruges."

Det var Venstres folketingsmedlem Thomas Danielsen, som rejste spørgsmålet over for finansministeren. Men Bjarne Corydon påpegede, at VK-regeringen godt nok havde lovet at bygge vejen, men ikke havde anvist finansiering. I sidste års finanslov fremgår det blot, at de 2½ milliarder kroner til projektet skal finansieres via salg af statslige aktiver. Imidlertid er det aldrig fastlagt, hvilke aktiver der skal sælges.

"Jeg kunne godt tænke mig, at spørgerne ville gå herfra og tænke videre over, hvordan spørgerens eget parti og den tidligere regering egentlig havde tænkt sig at skaffe de pågældende midler, hvis de havde fået ansvaret for det," sagde Corydon.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bjarne Corydon

Adm. direktør, chefredaktør, Dagbladet Børsen, fhv. finansminister og MF (S)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2000)

0:000:00