Schmidt afviser udkants-projekter: Ikke pengene værd

STØTTEPULJE: Over halvdelen af puljemidlerne til forbedring af kollektiv trafik i yderområderne bliver ikke udmøntet. Ansøgningerne har været for dårlige, mener transportministeren. Forligsparterne bag aftalen er splittet.

Hans Chr. Schmidt mener, at de resterende 28,4 millioner i puljen skal bruges på elevatorer, ramper og andet, der øger tilgængeligheden på landets stationer.
Hans Chr. Schmidt mener, at de resterende 28,4 millioner i puljen skal bruges på elevatorer, ramper og andet, der øger tilgængeligheden på landets stationer.Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix
Frederik Tillitz

I en situation, hvor vi i alle andre sammenhænge må udvise mådeholdenhed og tilpasse de offentlige investeringer, mener jeg, at vi skal tænke os rigtigt godt om, hvad vi bruger de statslige midler til, vi trods alt har til rådighed.

Hans Chr. Schmidt
Transportminister

28,4 millioner fra puljen til forbedring af kollektiv trafik i yderområderne kommer ikke til at blive udmøntet på grund af mangel på kvalificerede ansøgninger.

Det skriver transportminister, Hans Christian Schmidt (V), i et brev til Transport- Bygningsudvalget.

”Det er i sagens natur ærgerligt, at puljen ikke tiltrækker nok gode ansøgninger. Det har været et gennemgående problem,” skriver ministeren i brevet.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00