Debat

DA: Center mod social dumping skal fokusere på de eksisterende regler

DEBAT: Skatteministeriets nye center mod sort økonomi og social dumping er positivt for arbejdsmarkedet. Men brodne kar snyder stadig systemet bevidst, skriver DA-underdirektør Steen Müntzberg.

Vi skal bekæmpe de få virksomheder, der ødelægger det for de mange, skriver Steen Müntzberg.
Vi skal bekæmpe de få virksomheder, der ødelægger det for de mange, skriver Steen Müntzberg.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Steen Müntzberg
Underdirektør, Dansk Arbejdsgiverforening

Forleden offentliggjorde Skatteministeriet, at der nu bliver oprettet et center mod sort økonomi og social dumping.

Her får 25 medarbejdere det som en del af deres opgave at lave opsøgende arbejde, der blandt andet skal afsløre skattesnyd og håndhæve reglerne på området. 

Det er en god nyhed. Vi skal komme bedrag på arbejdsmarkedet til livs. Der findes nemlig stadig brodne kar, der bevidst snyder og omgår reglerne.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

Målrettet kontrol
Disse få virksomheder ødelægger det for alle de tusinder af virksomheder, der har styr på sagerne og behandler deres medarbejdere ordentligt. 

Men vi skal gøre det klogt, så vi ikke i forbifarten rammer alle dem, der har styr på sagerne.

Disse få virksomheder ødelægger det for alle de tusinder af virksomheder, der har styr på sagerne og behandler deres medarbejdere ordentligt. 

Steen Münzberg
Underdirektør, Dansk Arbejdsgiverforening

Derfor er det nye center og en målrettet kontrol helt rigtige skridt. Det øgede fokus vil sikre, at reglerne i endnu højere grad bliver overholdt, og at de brodne kar bliver fundet.

Og de virksomheder, der utilsigtet – eksempelvis på grund af komplicerede regelsæt – ikke følger lovgivningen til punkt og prikke, kan få bedre vejledning.

Uanset om man som medarbejder har dansk eller udenlandsk pas, skal man behandles ordentligt og efter reglerne. De er ens for alle.

Fair konkurrence
Øget kontrol, orden og regelmæssighed vil også sikre en mere ens konkurrence.

Det er umuligt for alle dem, der overholder reglerne, at konkurrere med dem, der spekulerer i at gøre det modsatte.

Det siger sig selv, at det ikke er i orden, at en virksomhed, der overholder reglerne, må se ordrer eller opgaver gå til en konkurrent, der underbyder på baggrund af underbetalt arbejdskraft, og derfor kan udføre opgaven billigere.

Indsatsen vil på den måde også være med til at øge opbakningen til de eksisterende regler og den måde, som vi gør tingene på.

De regler, som vi har, er nemlig gode. De udfordringer, der er, er ikke et spørgsmål om at lave nye love og regler. Om flere og strammere paragraffer.

Det er et spørgsmål om, at de regler, som vi allerede har, skal håndhæves. Det bør være hovedfokus for Skatteministeriets nye center.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Steen Müntzberg

Vicedirektør, Dansk Arbejdsgiverforening
cand.jur. (Københavns Uni. 1989)

0:000:00