Dansk Energi: Slip håndbremsen, hvis elbiler skal være et reelt alternativ

DEBAT: Der er brug for politiske beslutninger og strategier, hvis elselskaberne skal nå at investere rigtigt og gøre elnettet klar til en fremtid uden fossile biler, mener Dansk Energi.

Af Lars Aagaard
Adm. direktør, Dansk Energi

Elbilerne havde direkte kollisionskurs mod en berlinmur af afgifter. Heldigvis fik partierne bag finansloven rykket i rattet og ændret retningen. Tak for det klare signal om, at afgifterne på de grønne biler – herunder elbiler – ikke stiger, før et nyt samlet afgiftssystem er vedtaget om nogle år.

Og tak til oppositionen til højre i Folketinget, der i samlet trop har bedt om det samme. Det er lovende, at så bredt et politisk flertal bakker op om, at udslippet af CO2 fra vores biler skal ned. Og godt at se, at det er muligt at blande rødt og blåt og stå tilbage med grønt.

Kursen er justeret. Det er godt. Men vi er langtfra i mål. Finansloven annullerer kun afgiftsstigningerne på elbiler i år og indeholder en hensigtserklæring om at holde dem i ro, indtil Transportkommissionen er færdig med sit arbejde. Hvad der sker derefter, er usikkert. Og netop usikkerhed er gift for bilmarkedet.

Derfor er det vigtigt, at partierne bag finansloven står fast på ro om afgifterne til et nyt samlet afgiftssystem kan træde i kraft. Alt for længe har vi behandlet de grønne biler på en facon, der minder om morgenmylderet på Køge Bugt-motorvejen. Skiftevis speeder og bremse.

Infrastruktur til elbiler er en hastesag
At vi venter på den store reform af beskatningen af biler, må ikke føre til handlingslammelse over for alle de andre ting, vi skal sætte i værk for at gøre det nemt for danskerne at vælge en elbil. Det, som trænger sig mest på, er at forcere udbygningen af ladestandere og gøre elnettet klar til en fremtid, hvor fossile biler ikke længere kan sælges i Danmark.

Elnetselskaberne vil og kan levere. Men en elektrisk fremtid kræver en politisk strategi for og en politisk beslutning om, at selskaberne får mulighed for at kunne investere de nødvendige milliarder.

Det haster. For elbilerne er her – og der kommer mange flere. Ikke om ti år. Det sker lige om lidt. Og fordi udbygningen af elnettet ikke er noget, vi ordner på en formiddag, er tiden inde til, at politikerne konkret melder ud, hvor mange elbiler de ønsker, at elnettet skal kunne håndtere – ligesom de bliver nødt til at justere den gældende regulering af elnettet, så de helt nødvendige investeringer også kan finansieres.

På den måde ved elnetselskaberne, hvornår og hvordan de skal investere, så de kan gøre det løbende og dermed billigere, end hvis alt skal graves op på én gang.

Jeg håber, at regeringen slipper håndbremsen og sætter sig i spidsen for en klimastrategi for vores elnet, så vi sikrer, at energiinfrastrukturen gør det muligt at opfylde drømmen om 70 procents reduktion af drivhusgasser i 2030.

Forrige artikel Asfaltindustrien og Dansk Byggeri: Ineffektiv infrastruktur koster milliarder Asfaltindustrien og Dansk Byggeri: Ineffektiv infrastruktur koster milliarder Næste artikel 3F: EU skal holde fingrene fra danske lønforhold 3F: EU skal holde fingrene fra danske lønforhold