Danskerne vil have bompenge

MENINGSMÅLING: En måling viser, at 64 procent af danskerne vil have bompenge i København. Målingen bør få regeringen til at genoverveje sin modvilje over for bompenge, mener grønne organisationer.

64 procent af danskerne siger ja til bompenge i København. Det viser en måling foretaget af Epinion for en række grønne organisationer. Christian Ege fra Det Økologiske Råd glæder sig over den markante opbakning:
"Det viser, at både befolkningen og Københavns Kommune gerne vil have bompenge, selvom regeringen siger nej," siger han til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Vil klage til EU
Han mener, at befolkningens store støtte til bompenge bør få regeringen til at genoverveje sin modstand. Hvis ikke, er Det Økologiske Råd sammen med andre organisationer villig til at klage til EU-Kommissionen med baggrund i, at regeringen har søgt dispensation for at leve op til EU’s grænseværdier for bilers forurening i København:
"Man kan kun søge dispensation, hvis man har udtømt sine muligheder. Det har regeringen ikke, fordi man har afvist bompenge og samtidigt forsømt at stramme reglerne til miljøzonen i København," mener Christian Ege.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00