Danskerne vil have mere fartkontrol

Danskerne mener, at mere fartkontrol har større effekt end bøder. Rådet for Større Færdselssikkerhed mener også, der er behov for mere fartkontrol.
Seks ud af ti danskere mener, at mere fartkontrol vil have større præventiv effekt end højere bøder. Den holdning bakkes op af såvel Rådet for Større Færdselssikkerhed som Danmarks TransportForskning.
Seks ud af ti danskere mener, at mere fartkontrol vil have større præventiv effekt end højere bøder. Den holdning bakkes op af såvel Rådet for Større Færdselssikkerhed som Danmarks TransportForskning.

Fartkontrol er en fundamental forudsætning for, at vi overholder hastighedsgrænserne. Hvis man kun møder fartkontrol én gang om året, er den ikke adfærdsregulerende, derimod vil en ugentlig kontrol regulere adfærden.

René la Cour Sell
Formand for Rådet for Større Færdselssikkerhed
Fakta

Det mener danskerne

1616 danskere blev spurgt

Hvad har størst præventiv effekt på overholdelse af fartgrænserne?

  • Større bøder, samme fartkontrol (20,2 %)
  • Mere kontrol, nuværende bødestørrelser (58,3 %)
  • Ved ikke (21,5 %)

Om A&B Analyses metode:
1616 personer har deltaget i undersøgelsen.

A&B analyse har sammensat et Danmarks-panel, som de kalder for "mini Danmark".

Meningsmålingen er internetbaseret, men den tager højde for de usikkerheder, der er forbundet med nettet, så panelet fremstår som repræsentativt.


Kilde: A&B Analyse

Seks ud af ti danskere mener, at mere fartkontrol frem for større bøder i højere grad vil få bilister til at overholde fartgrænserne, viser en meningsmåling, som A&B Analyse har foretaget for Altinget. Rådet for Større Færdselssikkerhed er helt enig. De så gerne en langt mere omfattende og målrettet fartkontrol på de danske veje.

"Problemet med hastigheder er grundlæggende, dét at vi ikke helt har købt den der med, at det er så skidefarligt at køre for stærkt, for ulykker sker altid for nogle andre," siger René la Cour Sell, formand for Rådet for Større Færdselssikkerhed.

Netop derfor mener Rådet, at der er behov for at opjustere politiets kontrolniveau.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00