Det vil SF's Anne Baastrup på transportområdet

INTERVIEW: SF's nye trafikordfører vil ændre på køre- og hviletids-bestemmelserne, sikre en bedre sammenhæng i den kollektive trafik og skabe bedre forhold for cyklisterne.
Anne Baastrup er SF's nye trafikordfører.
Anne Baastrup er SF's nye trafikordfører.Foto: SF
Fakta

Anne Baastrup var i den sidste kommunalvalgkamp partitoppens bud på en overborgmesterkandidat i København, men måtte se sig slået af Bo Asmus Kjeldgaard i en urafstemning.

Herefter meddelte hun, at hun ville indstille sin politiske karriere, men den beslutning ændrede hun i februar. Hun fortsætter nu sit politiske virke som trafikordfører for SF.

Anne Baastrup er udnævnt til ny trafikordfører for SF. Hun glæder sig til at komme i gang med en ny udfordring.

Hvad er dine forudsætninger for at blive ny trafikordfører?

"Jeg har tidligere arbejdet med det retspolitiske område og herigennem køre- og hviletidsreglerne og hele færdselsloven. Derudover har jeg via min post som arbejdsmiljøordfører fulgt med i de områder, som vedrører mennesker, der er beskæftiget i transportbranchen og deres arbejdsmiljø.

Herudover kan jeg slet ikke lade være med at følge med, da infrastrukturen er afgørende for velfærdssamfundets udvikling. Hvis der ikke kører tog eller busser, er store dele af befolkningen afskåret fra at deltage. Derfor har jeg løbende fulgt med."

Hvad er dine mærkesager?

"Først og fremmest synes jeg, at det er helt afgørende, når det drejer sig om landtransport, at lastbilchaufførerne har ordentlige arbejdsvilkår. Og derfor har jeg opfordret Dansk Industri og 3F til i fællesskab at komme med et forslag til, hvordan man løser køre- og hviletidsproblemerne. På en sådan måde, at sikkerheden stadig er i højsædet, men at der ikke er objektivt erstatningsansvar, hvis man for eksempel har glemt at trykke på den rigtige knap på det rigtige tidspunkt.

Dokumentation
Anne Baastrup, født 7. april 1952. Valgt fra Fyns Amtskreds - den nuværende Fyns Storkreds siden 2001. Formand for Folketingets Retsudvalg 2001-05 og derefter næstformand. Opstillet i Roskilde Amtskreds 1994-2001. Medlem af Socialistisk Folkepartis hovedbestyrelse fra 1992 og MF fra 1994. Har fra 1989 været faglig sekretær i FTF. Fuldmægtig i Ligestillingsrådet 1987-89. Udvalgssekretær i Folketinget 1980-87. Fuldmægtig i Kommunernes Landsforening 1976-80. Cand.jur. fra Københavns Universitet i 1976.

0:000:00