DF: EU skal blande sig uden om Femernbro-projekt

NYHED: Dansk Folkeparti er stærkt utilfredse med EU's transportkommissærs indblanden i Femernbroprojektet.
Dansk Folkeparti kritiserer EU's transportkommissær for at blande sig i beslutningen om Femernbroen. Billedet er af Storebæltsbroen.
Dansk Folkeparti kritiserer EU's transportkommissær for at blande sig i beslutningen om Femernbroen. Billedet er af Storebæltsbroen.Foto: Colourbox
Linea Sanderbo Kürstein

Beslutningen om at bygge en bro mellem Danmark og Tyskland over Femernbælt har meget langtrækkende konsekvenser både økonomisk, miljømæssigt og i et bredere transportperspektiv. Der er derfor brug for, at beslutningen behandles grundigt lokalt.

Kim Christiansen (DF)
Trafikordfører

Femernbroen er et projekt mellem Danmark og Tyskland og ikke en sag, der involverer EU. Det mener DF.

I følge DF's trafikordfører Kim Christiansen har EU's transportkommissær Jacques Barrot lagt pres på de tyske myndigheder for at få truffet den endelige aftale om Femernbroen. Kim Christiansen mener, at Danmark og Tyskand i fællesskab skal have ro og fred til at finde en løsning:

"Beslutningen om at bygge en bro mellem Danmark og Tyskland over Femern Bælt har meget langtrækkende konsekvenser både økonomisk, miljømæssigt og i et bredere transportperspektiv. Der er derfor brug for, at beslutningen behandles grundigt lokalt," siger Kim Christiansen. 

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00