DF: Garanti til biobrændstofproducenter

NYHED: Regeringen skal gøre mere for at hjælpe biobrændstofferne på vej i Danmark, mener DF. "Vi skal garantere afsætning af bioethanolen," siger DF-ordfører.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Vi skal udstede en garanti for, at der er afsætningsmuligheder. På den måde har vi sikkerhed for, at bioethanolen ikke bliver dyrere, og producenterne har en garanti for, at der er et marked.

Jørn Dohrmann
(DF)

Mens alle venter på regeringens energiudspil, frygter Dansk Folkepartis miljøordfører Jørn Dohrmann allerede, at regeringen ikke får sparket markedet for bioethanol ordentligt i gang.

Ikke at Dansk Folkeparti står klar med en stor pose penge for at sænke prisen på bioethanol. Økonomisk støtte skal gå til udviklingen af biobrændstof. Jørn Dohrmann er overbevist om, at udgifterne til at producere bioethanol er så tæt på at kunne matche prisen på benzin, at mindre kan gøre det.

"Hvis vi så antager, at der kommer et krav om to procent bioethanol i benzinen, så går der to liter bioethanol på 100 liter benzin. Producenterne af bioethanol siger, at en liter bioethanol koster 8 kroner, hvilket er en krone dyrere end almindelig benzin. Så giver det en merpris på 2 kroner for 100 liter benzin eller ca. 2 ører pr. liter," siger Jørn Dohrmann.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00