Om  
Thomas Woldbye
Lars Nørby Johansen

Direktør i Københavns Lufthavne lander nyt topjob

Efter 12 år som administrerende direktør i Københavns Lufthavne letter Thomas Woldbye fra København og flyver mod nye græsgange i London.

Thomas Woldbye får ny luft under vingerne.
Thomas Woldbye får ny luft under vingerne.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Johan Auken Alstrup

Københavns Lufthavne skal til at lede efter ny styrmand i virksomhedens cockpit.

Topchef gennem 12 år Thomas Woldbye har nemlig landet sig jobbet som administrerende direktør i Heathrow Lufthavn.

Det oplyser Københavns Lufthavne i en pressemeddelelse.

"Der er aldrig et godt tidspunkt at stoppe, men vi er igennem de værste følger af Corona. Lufthavnen er i en god position til fuld genetablering med robuste planer for fremtiden," udtaler Woldbye, der er uddannet fra CBS og London Business School.

Det bliver ikke første gang at den administrerende direktør rejser udenlandsk.

Woldbye har tidligere arbejdet i A.P. Møller-Mærsk i 27 år, hvor han i løbet af sin karriere har bestridt flere lederstillinger i Indonesien, Singapore, Kina, Hong Kong, Holland og i A.P. Møller-Mærsks hovedkontor i København.

Her var han blandt andet senior personlig assistent for A.P. Møller-Mærsks administrerende direktør, Mærsk Mc-Kinney Møller.

"Jeg er stolt af, hvor meget vi har opnået og over den lufthavn, jeg overlader til mine efterfølgere. Det har været nogle fantastiske år med både op- og nedture," siger Woldbye.

Den afgående topchef er i dag bestyrelsesformand for Copenhagen Airports International og Smarter Airports samt bestyrelsesmedlem i ACI Europe og Wonderful Copenhagen. Han er tidligere direktør i Norfolk Line.

"Jeg er meget ked af at modtage nyheden om Thomas Woldbyes opsigelse, men jeg har stor respekt og forståelse for hans beslutning om at acceptere tilbuddet om at blive administrerende direktør i Heathrow Lufthavn," fortæller bestyrelsesformand i Københavns Lufthavne Lars Nørby Johansen. 

Thomas Woldbye forbliver groundet i Københavns Lufthavne indtil lørdag 30. september. Bestyrelsen igangsætter nu processen med at udvælge og indflyve den næste administrerende direktør.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Thomas Woldbye

Adm. direktør, Heathrow Lufthavn
Trainee (A.P. Møller-Mærsk), HD i finansiering (CBS), IMD, London Business School

Lars Nørby Johansen

Bestyrelsesformand, Københavns Lufthavne, William Demant Fonden, Codan, Montana, Trapholt, Fonden for Entreprenørskab, Dansk Vækstkapital, Oluf Høst Museet
cand.phil. (Aarhus Uni. 1973)

0:000:00