DN klager over Ring 5-beslutning

NATUR: Danmarks Naturfredningsforening har klaget til Naturklagenævnet over principiel beslutning om Ring 5. De frygter for naturområde.
En kommende Ring 5 vil skære igennem naturområdet ved Bastrup (billedet). DN har klaget til Naturklagenævnet over principel beslutning.
En kommende Ring 5 vil skære igennem naturområdet ved Bastrup (billedet). DN har klaget til Naturklagenævnet over principel beslutning. Foto: Danmarks Naturfredningsforening
Kristian Aaskov Nielsen
Fakta
Fra "Notat vedrørende forslag til lov om anlæg af Frederikssundmotorvejen mellem Motorring 4 og Frederikssund".  

Tværvej vil sammen med Kildedalsvej forbinde den nye motorvej med den nuværende Frederikssundsvej og dermed give mulighed for en etapevis åbning af motorvejen, således at den ca. 5 km lange motorvejsstrækning mellem Motorring 4 og den nye Tværvej anlægges først som Frederikssundmotorvejens 2. etape. Med Tværvejsforbindelsen, vil der i realiteten blive anlagt en mindre del af en fremtidig Ring 5.

Fra Danmarks Naturfredningsforenings brev til politikerne.

Danmarks Naturfredningsforening appellerer på det kraftigste til forligskredsen bag Frederikssundsmotorvejen (V, K, DF, S, SF og R) om at tage Tværvej ud af lovforslaget og i det hele taget afstå fra at tage bindende beslutninger om at realisere dele af Ring 5 uden en åben og offentlig debat hvor alle relevante alternativer belyses.

Kilde: Transportministeriet & Danmarks Naturfredningsforening
Natur- og dyreområder i Nordsjælland står for skud med en Ring 5-motorvej rundt om København. Derfor har Danmarks Naturfredningsforening klaget over den principelle beslutning om
Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00