EL vil køre tog med 250 km/t. hele vejen fra København til Fredericia

INTERVIEW: DF er ikke længere nødvendig for at sikre flertal for Togfonden. Det vil Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested, udnytte til at komme hurtigt i gang og forberede endnu en strækning til højhastighedstog.

Enhedslisten vil sætte turbo på Togfonden. Både i praktisk og politisk, lyder det fra partiets transportordfører, Henning Hyllested.
Enhedslisten vil sætte turbo på Togfonden. Både i praktisk og politisk, lyder det fra partiets transportordfører, Henning Hyllested.Foto: Thomas Lekfeldt / Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Vi er ikke umiddelbart indstillet på at lade Togfondens investeringer indgå i en større infrastrukturplan.

Henning Hyllested (EL)
Transportordfører

Kort inden folketingsvalget havde den politiske aftale om Togfonden kurs mod graven. Men med valget i bakspejlet er aftalen fra 2014 tilbage med fornyet styrke.

For selvom Dansk Folkeparti har trukket sin støtte til aftalen for at komme med i VLAK-regeringens investeringsplan for infrastrukturen, så har de øvrige forligspartier nu igen flertallet på deres side.

Derfor er der ingen grund til at tøve med at vække nyt liv i omdiskuterede projekter som en ny bro over Vejle Fjord og højhastighedsbanen i Østjylland, der ellers har været ved at sygne hen efter fire år med borgerlig regering. I hvert fald ikke, hvis det står til Enhedslisten.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00