Elbil-branchen efterlyser politisk handling

ELBILER: Dansk Elbil Alliance opfordrer til mindre snak og mere handling, så der kan sparkes gang i den grønne transport-omstilling. Både SF og Lykke Friis (V) er åbne for branchens ønsker om bl.a. afgiftsfritagelse.
Klima- og energiminister Lykke Friis (V) forventer at have en elbil-tidsplan klar inden sommerferien og er åben for at afgiftsfritage elbiler frem til 2015.
Klima- og energiminister Lykke Friis (V) forventer at have en elbil-tidsplan klar inden sommerferien og er åben for at afgiftsfritage elbiler frem til 2015.Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Anne Burlund

Vi har afgiftsfritaget elbiler frem til og med 2012 og lagt op til at afgiftsfritage elbiler frem til og med 2015. Det i sig selv er virkelig noget, der gør Danmark til et attraktivt elbils-land sammenlignet med andre lande.

Lykke Friis (V)
Klima- og energiminister
Danmark har de bedste forudsætninger for at blive elbil-nation, men sakker bagud i forhold til andre lande, fordi politisk handling udebliver. Så klar er udmeldingen fra Dansk Elbil Alliance.

"De private aktører på markedet har brug for klare rammevilkår, så de kan se, at det er fordelagtigt at udrulle ladeinfrastrukturen. Det er en politisk opgave at skabe de robuste og sammenhængende rammer, og der har været flere udmeldinger og hensigter, men der er endnu ikke truffet beslutning om noget," siger branchechef Lærke Flader.

Hun fremhæver, at mange internationale virksomheder efter klimatopmødet i København i 2009 gerne ville ind på det danske elbil-marked, fordi de havde en forventning om, at Danmark ville gå foran med den grønne omstilling. Men ifølge Lærke Flader er de blevet slemt skuffede, fordi politisk handling lader vente på sig:

"Vi har trukket mange gode virksomheder til Danmark, men de begynder at vride sig, fordi der ikke sker noget, og så risikerer vi at miste dem," siger Lærke Flader.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00