Engelbrecht: Målsætning om halvering af antal trafikdræbte er meget ambitiøs

INTERVIEW: Det er en "meget, meget, meget" ambitiøs målsætning, som Færdselssikkerhedskommissionen har sat for antallet af trafikdræbte i 2030, mener transportminister Benny Engelbrecht. 

"Det er klart, at det er godt at have en målsætning om at nedbringe antallet af dræbte," siger transportminister Benny Engelbrecht (S).
"Det er klart, at det er godt at have en målsætning om at nedbringe antallet af dræbte," siger transportminister Benny Engelbrecht (S).Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Det vigtige er den samlede handlingsplan. Netop fordi pointen her er, at vi skal gøre mange ting samtidig, hvis vi skal i mål med de meget ambitiøse målsætninger, som kommissionen lægger op til

Benny Engelbrecht (S)
Transportminister

Med den nye handlingsplan fra Færdselssikkerhedskommissionen, der blev præsenteret torsdag, er målsætningen for, hvor mange danskere der må miste livet i trafikken, blevet strammet. 

Den opdaterede ambition er, at der i 2030 maksimalt må være 90 trafikdræbte og 900 slemt tilskadekomne. 

Det svarer cirka til en halvering i forhold til det nuværende niveau, og det bliver en udfordring at leve op til de tal, vurderer transportminister Benny Engelbrecht (S).

0:000:00