EU blåstempler modul-vogntog

GODS: Europa-Parlamentet har besluttet, at modulvogntog er en energi-effektiv måde at transportere gods på. Bendt Bendtsen (K) har stået bag forslaget og glæder sig. SF er kritiske. DTL håber, at Kommissionen nu vil åbne for, at modulvogntog kan køre over grænser.
På initiativ fra Bendt Bendtsen (K) anbefaler Europa-Parlamentet nu modulvogntog. SF er bekymret for, at det vil flytte mere godstransport over på vejene.
På initiativ fra Bendt Bendtsen (K) anbefaler Europa-Parlamentet nu modulvogntog. SF er bekymret for, at det vil flytte mere godstransport over på vejene.
Anders Jerking
Fakta

Det har parlamentet besluttet:  
Europa-Parlamentet anerkender, at anvendelse af modulvogntog er en bæredygtig løsning, som bidrager til et højere energieffektivitetsniveau i vejtransportsektoren; anerkender endvidere, at landenes divergerende bestemmelser om modulvogntog er en hindring for øget anvendelse af denne vejtransportform ved grænseoverskridende transport; opfordrer Kommissionen til at undersøge, hvilke bestemmelser der let kan harmoniseres, og hvordan det kan sikres, at modulvogntog udgør en større del af den grænseoverskridende transport.


Kilde: EU
Europa-Parlamentet anbefaler nu, at modulvogntog får mulighed for at køre over grænserne, fordi parlamentet mener, at de store lastbiler er en energieffektiv måde at transportere gods.

Beslutningen er en del af en større rapport om energieffektivitet, som Bendt Bendtsen (K) har været ankermand på, og som blev vedtaget i parlamentet onsdag med et stort flertal. Rapporten er en såkaldt initiativ-rapport, som er parlamentets anbefalinger til Kommissionen, der til foråret skal komme med en større strategi for energieffektivitet.

Rapporten indeholder 14 anbefalinger inden for transportens område. En af dem går på, at modulvogntog er en bæredygtig løsning, som derfor bør udgøre en større del af den grænseoverskridende transport.

To i stedet for tre lastbiler 
Bendt Bendtsen mener, at beslutningen sender et klart signal til Kommissionen om, at modul-vogntog skal indtænkes i transporten.

"Jeg går ud fra, at det gør indtryk på Kommissionen, at et stort flertal i parlamentet anbefaler, at EU fremmer modul-vogntog, fordi man kan spare energi, hvis modul-vogntogene får lov at køre over grænserne," siger han og fortsætter:

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00