Europaudvalget sender opblødet kritik til ministre

KRITIK: Efter længere tids tovtrækkeri har Europaudvalget sendt et brev til regeringens ministre om at respektere udvalget og dets arbejdsgange. I første udkast var kritikken noget skarpere end i den endelige version.

Eva Kjer Hansen (V) ville gerne have leveret en mere konkret kritik til regeringens ministre.
Eva Kjer Hansen (V) ville gerne have leveret en mere konkret kritik til regeringens ministre.Foto: ft.dk
Kasper KaasgaardRikke Albrechtsen

Jeg vil gerne give det signal, at det absolut er noteret. Jeg vil gøre alt, der står i min magt, for, at vi får et godt samarbejde, hvor vi lever op til alt det, vi forventer gensidigt.

Martin Lidegaard (R)
Udenrigsminister

Et enigt Europaudvalg står bag det brev, som fredag blev sendt til samtlige regeringens ministre.

Her mindes ministrene om, at de skal prioritere dialogen med udvalget og huske at oversende dokumenter i ordentlig tid. Men brevets endelige formulering er blødere i tonen, end det oprindeligt var tanken fra Eva Kjer Hansen (V), formand for Europaudvalget.

”Jeg havde gerne set, at vi var blevet enige om en mere konkret henvendelse. Jeg tror, det betyder noget for ministrene, når de bliver mindet om, hvilke konkrete eksempler vi tænker på, når vi kommer med den generelle kritik,” siger hun.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024