FDM: Ejere af nyere klassiske biler bliver fortsat forskelsbehandlet af Skat

Kort nyt: Om drømmebilen er fra før 1950 er ikke ligegyldigt, hvis man ønsker at importere den. En ny ændring i fortolkningen af toldreglerne gør således, at det er markant dyrere at importere en yngre klassisk bil end en ældre klassisk bil. Det oplyser FDM, der kritiserer den danske fortolkning af EU-reglerne.

 

Ændringen i fortolkningen af toldreglerne betyder, at klassiske biler fra før 1950 nu fritages helt fra told, og ejeren skal dermed kun betale fem procent i moms. Ejere af nyere klassiske biler fra efter 1950 skal derimod betale samlet 37,5 procent i told og moms.

Der er dog tale om en lempelse af den tidligere ordning, hvor det kun var biler ældre end 30 år, der slap for told. Dermed skulle ejeren kun betale fem procent i moms, hvis bilen blev importeret fra et land uden for EU. Reglerne blev yderligere strammet i forbindelse med et EU-direktiv fra 2009, hvor alle klassiske biler blev pålagt 10 procent told og 25 procent moms.

FDM er overordnet set tilfreds med ændringen, men mener, at de klassiske biler fra efter 1950 stadig bliver diskrimineret, og at den danske fortolkning af EU-reglerne er langt mere restriktiv, end det er tilfældet i både Holland og Storbritannien.

"Selvfølgelig er det positivt, at Skat bløder lidt op for reglerne, men resultatet er en urimelig forskelsbehandling", mener FDM.

I 2010 blev 197 veterankøretøjer fortoldet i Danmark, mens det tilsvarende tal i 2009 var 814 køretøjer.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00