Flertal presser regeringen med Silkeborg-motorvej

NYHED: Et politisk flertal lægger pres på regeringen for at få den til afklare, hvordan motorvejen skal passere igennem Silkeborg. Ministeren indkalder nu til møde.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Socialdemokraterne må altså også snart melde ud, hvilken løsning de støtter. Det er jo ikke atomvidenskab at vælge mellem de muligheder, der er.

Johs. Poulsen
(R)

Silkeborgenserne skal inden sommerferien vide hvilken lineføring den kommende Herning-Århus motorvej får. Det krav har et flertal uden om regeringen stillet via Folketinets trafikudvalg.

"Et flertal i udvalget finder, at statsminister Anders Fogh Rasmussen har påtaget sig et personligt ansvar for, at sagen om motorvejen ved Silkeborg landes forsvarligt. Dette ansvar har han ikke opfyldt med udsættelserne, der skete på trods af, at en anlægslov var lovet i regeringens lovprogram 2007-08. Regeringens fodslæben er dermed skyld i, at silkeborgenserne ikke kan få klarhed omkring, hvor den kommende motorvej skal ligge. Et flertal i udvalget konstaterer derfor, at det udelukkende er regeringens smølen, der forhindrer en klarhed omkring motorvejen", skriver udvalget i beretningen mod regeringen.

Flertallet, der består af DF og oppositionen, kræver, at regeringen får en politisk aftale i hus inden sommerferien.

0:000:00