Folketinget vedtager lov om overenskomstnævn

OVERENSKOMST: Regeringen, Enhedslisten og Konservative stemte i denne uge for den del af Godskørslelsloven, som indeholder det omstridte lovforslag om et overenskomstnævn. Beslutningen får en blandet modtagelser fra transportbranchen.
Med et flertal på 62 mod 43 vedtog Folketinget i denne uge ændringerne i den såkaldte Godskørselslov, som blandt andet indeholder det omstridte forslag om oprettelsen af et overenskomstnævn.

Nævnet skal sikre, at vognmænd, som har valgt at stå uden for arbejdsgiverorganisationerne, også overholder overenskomsterne. Det kommer således til at bestå af fire repræsentanter for fagforeninger og arbejdsgiverorganisationer samt en landsretsdommer.

Beslutningen om overenskomstnævnet var - på opfordring fra Venstre - skåret ud af det samlede ændringsforslag til Godskørselsloven, som ellers blev vedtaget enstemmigt. Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti ville ikke bakke op om forslaget og stemte derfor imod.

Blandet modtagelse
Som tilfældet var i Folketinget, er der også delte meninger om oprettelsen af det nye overenskomstnævn i transportbranchen.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00