Ikke et ord om miljø i trafikoplæg

INTERVIEW: Venstres trafikordfører tager kritikken af partiets trafikoplæg med ophøjet ro. I hans øjne har oplægget netop den helt rigtige balance. Også når det gælder hensynet til miljøet.
Rikke Schielder Jørgensen

Regeringen er kommet med nogle klare målsætninger, så der er ingen miljøproblemer i det her oplæg, tværtimod. Et yderligere meget stærkt argument, som jeg er sikker på, at alle er enige i, er, at når vi holder i kø på Køgebugtmotorvejen og brænder benzin af, så gavner det i hvert fald ikke miljøet.

Kristian Pihl Lorentzen
Trafikordfører, Venstre

Hverken miljø eller klima er nævnt en eneste gang i Venstres nye trafikoplæg, som ifølge trafikordføreren skal fungere som arbejdsprogram for, hvordan man vil løse de trafikale problemer 10-15 år frem. Samtidig er over halvdelen af projekterne knyttet til vejnettet.

Det har selvsagt ikke skortet på kritik fra oppositionen, men det får ikke ordføreren Kristian Pihl Lorentzen, der lægger navn til oplægget, til at skifte vognbane. Kritikken er ifølge ham nemlig noget "vrøvl".

Dette skal ifølge Pihl Lorentzen ses i lyset af, at Venstre med dette udspil klart signalerer ambitiøse målsætninger for både en styrkelse af den kollektive trafik og for en mindre belastning af miljøet. Hvordan og hvorfor argumenterer han for således:

0:000:00