Engelbrecht om den kollektive trafik: Jeg er blevet mindre bekymret for landdistrikterne

INTERVIEW: Den kollektive trafik er fortsat coronaramt. Men samfundet åbner mere og mere, og den bølge vil transportminister Benny Engelbrecht ride med på. Og så er han blevet mindre bekymret for landdistrikterne.  

Transportminister Benny Engelbrecht (S) forventer mere klarhed over coronasituation i den kollektive transport, når vi er på den anden side af sommerferien. 
Transportminister Benny Engelbrecht (S) forventer mere klarhed over coronasituation i den kollektive transport, når vi er på den anden side af sommerferien. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Jeppe Maagaard Holm

Coronakrisen er ikke forbi i den kollektive transport. Der er stadig mange færre passagerer, og der er et stykke vej, inden vi er tilbage til normaltilstand. Jeg har en formodning om, at der vil være en relativt lang indsvingningsperiode, og derfor kan vi først gøre regningen for 2020 op i slutningen af i år eller måske endda først endeligt i begyndelsen af 2021.

Benny Engelbrecht
Transportminister

"Danskerne blev væk fra den kollektive trafik. Det har været en utrolig god oplevelse at se det lykkes," siger transportminister Benny Engelbrecht (S).

Spoler vi tiden lidt mere end fire måneder tilbage, ville det have været en både kontraintuitiv og absurd udtalelse fra en transportminister.

Selvom ordene nok ikke har været årsag til mange panderynker de sidste måneder, presser et andet spørgsmål sig på, i takt med at landet åbner mere og mere, mens stadig få danskere – cirka halvdelen af de normale passagertal – er vendt tilbage til den kollektive trafik: Hvordan får vi danskerne tilbage i landets færger, busser og tog?

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00