Om  
Michael Svane
Anders Kühnau Hansen
Karsten Lauritzen

Kattegatkomitéen får ny formand og udvider med Karsten Lauritzen

Kattegatkomitéens formandskab har valgt Michael Svane til at stå i spidsen for den fremtidige udvikling og har samtidig udvidet med nye kræfter.

Cindy Shummontien Green

Michael Svane er valgt som Kattegatkomitéens nye formand. Derudover udvider komitéen formandsskabet med DI Transports branchedirektør, Karsten Lauritzen.

Det skriver Kattegatkomitéen i en pressemeddelelse.

Michael Svane afløser Anders Kühnau som formand for Kattegatkomitéen, imens forundersøgelserne af en fast forbindelse over Kattegat er ved at være færdige. 

"Det er med glæde, at jeg giver stafetten som formand for Kattegatkomitéen videre til Michael Svane. Han har været medlem af formandskabet siden efteråret 2019. Jeg har været glad for mine tre år som formand, men vi går nu ind i en ny fase, når forundersøgelsen bliver offentliggjort om forhåbentlig ikke så længe. Derfor er det oplagt med et skifte nu", siger Anders Kühnau, der forsætter som medlem af formandsskabet.

Michael Svane tiltræder formandsposten med mange års erfaring i transportbranchen. Ved årsskiftet fratrådte han som branchedirektør for DI Transport efter 16 års tjeneste og har desuden været administrerende direktør hos Danske Vognmænd.

Han ser frem til sin nye rolle som formand og vil fortsætte den linje, der allerede er sat om at etablere en fast forbindelse med tog og bil mellem Sjælland og Jylland.

"Jeg er en engageret fortaler for en fast Kattegatforbindelse. Den bliver en vigtig del af vores fremtidige infrastruktur og vil være med til at binde landet sammen på en hel ny måde. Samtidig er det vigtigt at understrege, at vi ønsker en bred og nuanceret debat om forbindelsen, hvor alle forhold omkring anlæg, miljø, natur og klima indgår," siger Michael Svane.

Udvider formandsskabet

Udover en ny formand har Kattegatkomitéen valgt at udvide formandsskabet, hvor DI Transports nuværende branchedirektør, Karsten Lauritzen, tiltræder. Han er opmærksom på de forskelligartede interesser, der er på spil og opfordrer alle parter til at lytte til hinanden.

"Hver gang vi har fået en fast forbindelse, er der blevet skabt en ny dynamik – til glæde for erhvervslivet og borgerne. Det kommer også til at ske med Kattegatforbindelsen. Den vil gøre det muligt for virksomhederne at tiltrække arbejdskraft fra et meget større område. Og der vil blive sparet både tid og kræfter på transport af varer mellem landsdelene", siger Karsten Lauritzen.

Karsten Lauritzen har tidligere erfaring som folketingsmedlem for Venstre og har desuden været skatteminister i perioden 2015-2019.

Udover Michael Svane, Anders Kühnau og Karsten Lauritzen udgør formandsskabet af regionsrådsformand i Region Nordjylland, Mads Duedahl, regionsrådsformand i Region Sjælland, Heino Knudsen, Aarhus' borgmester, Jacob Bundsgaard og Kalundborgs borgmester, Martin Damm.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Michael Svane

Rådgiver, bestyrelsesmedlem og formand
cand.jur. (Københavns Uni. 1982)

Anders Kühnau Hansen

Formand, Danske Regioner, regionsrådsformand (S), Region Midtjylland, medlem, Kattegatkomitéen
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2008)

Karsten Lauritzen

Direktør, DI Transport, fhv. skatteminister (V)
ba.scient.adm. (Aalborg Uni. 2014)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024