København-Ringsted-projektet skal visualiseres

TOG: De 10 kommuner, der er fortalere for 5. sporsløsningen har nu gennemtrumfet visualiseringer af begge løsningsforslag. Politikerne tager endelig stilling til efteråret, men nybygningsløsningen er klar favorit.
De to baneløsninger, der er i spil mellem København og Ringsted skal nu visualiseres
De to baneløsninger, der er i spil mellem København og Ringsted skal nu visualiseresFoto: cowi.dk
Anne Bjerregaard
Alle partier på nær Venstre og Dansk Folkeparti taler for nybygningsløsningen, når det kommer til valget af sporløsning mellem København og Ringsted. Men 10 sjællandske kommuner har endnu ikke opgivet kampen for at få gennemført 5. sporsløsningen.

Visualisering af afgørende betydning 
De 10 kommuner, der blandt andet tæller Høje-Taastrup og Roskilde, har nu vundet en lille sejr. Kommunerne har over for Folketingets Trafikudvalg påpeget, at visualisering af projekterne er yderst begrænset. Det har nu fået Trafikudvalget til at rette henvendelse til Lars Barfoed med ønsket om en visualisering af begge projekter på hele strækningen med motorvejsprojektet i Silkeborg som model.

"Uanset om man foretrækker den ene eller anden løsning, så er det helt afgørende for en vurdering af løsningerne, at de visualiseres. Det giver en direkte og uteknisk forståelse af løsningerne," siger borgmester i Høje-Taatrup, Michael Ziegler i en pressemeddelse.

Han slår fast, at visualiseringerne burde være en selvfølge i et så stort projekt.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00