Kommuner mangler overblik over p-pladser

NYHED: Landets 15 største kommuner kender ikke antallet af private p-pladser. Konsekvensen er mangel på parkeringspladser og høje p-afgifter, mener FDM. KL afviser.
Natali BraagaardMorten Okkels

Man kan altid have et bedre planlægningsgrundlag, men jeg kan ikke forestille mig, at kommunerne ikke kan løfte opgaven uden at have et samlet overblik over antallet af private parkeringspladser.

Thorkild Lauridsen
Konsulent, KL
Fakta

Om Altingets rundspørge:

Altinget foretog mandag og tirsdag rundringninger til landets 15 største kommuner, dvs. København, Århus, Aalborg, Odense, Esbjerg, Vejle, Randers, Frederiksberg, Viborg, Kolding, Silkeborg, Herning, Roskilde, Næstved og Horsens.

Kommunernes tekniske forvaltninger kunne ikke oplyse os om det samlede antal private p-pladser i kommunen.

En række kommuner havde mere eller mindre nye opgørelser, der fokuserer lokalt. F.eks. kunne Københavns Kommune levere tal for private p-pladser i brokvartererne, mens Vejle, Viborg, Silkeborg og Horsens havde tal for bykernerne, men altså ikke havde noget samlet overblik over kommunen.

Kilde: Altinget.dk

Kommunernes kendskab til private parkeringspladser i deres egen kommune er ringe. Således har ingen af landets 15 største kommuner sikre tal på antallet af private parkeringspladser. Det viser en rundringning foretaget af Altinget.dk:

"Vi har ikke et samlet overblik. Vi har selvfølgelig et skønnet overblik, men vi er begyndt at gøre pladserne op. Pladserne i parkeringsanlæg kender vi nærmest til det sidste søm, hvorimod dem, der ligger i gårdanlæg, er baseret lidt mere på skøn - men når vi har brug for tal for et konkret sted, kan vi altid bare kigge på luftfotos," siger projektchef i Københavns Kommune Søren Kastoft.  

Hovsa-løsninger og høje p-afgifter
Det er ifølge FDM's direktør et problem:

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00