Kritik: Sikker Trafik på slingrekurs

FARTGRÆNSER: Rådet for Sikker Trafik er begyndt at tage let på højere fart, lyder kritikken fra flere fronter. Vi er ikke hastigheds-talibanere, siger rådets direktør, der afviser kritikken.

Et af de kritiserede lovforslag er forslaget om at hæve hastigheden for blandt andet campingvogne fra 80 til 100 kilometer i timen.
Et af de kritiserede lovforslag er forslaget om at hæve hastigheden for blandt andet campingvogne fra 80 til 100 kilometer i timen.Foto: Colourbox
Frederik Tillitz

Man kan mistænke rådet for at vejre stemningen og bøje af for politiske ønsker. Hvis det er tilfældet, er det beklageligt  

Henning Hyllested
Transportordfører for Enhedslisten

”Rådet for Sikker Trafik er i gang med at sætte sin integritet over styr. De har efterhånden en meget positiv tilgang til en hvilken som helst fartforhøjelse.”

Sådan siger Henning Hyllested, transportordfører for Enhedslisten, efter at Rådet for Sikker Trafik i flere tilfælde har været positivt indstillet over for ændringer af færdselsloven, der fører til en forøgelse af farten på de danske veje.

”Jeg har altid opfattet Rådet for Sikker Trafik som en vagthund, men det har ændret sig nu. Det er undrende, at de pludselig slår om og har en direkte anden holdning,” siger han.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00