Gense pressemødet: De næste 15 år vil regeringen investere i ny infrastruktur for 106 milliarder

På et pressemøde torsdag fremlagde regeringen deres bud på, hvilke transportområder der skal investeres i frem mod 2035. Den største post er vejområdet.

Caroline Tranberg

47 milliarder kroner til vejområdet og 41 milliarder til kollektiv trafik. 

Sådan lyder nogle af de største puljer i regeringens bud på, hvordan der skal investeres i transportsektoren frem mod 2035.

”Danmark fremad” hedder det nye udspil, som finansminister Nicolai Wammen (S), transportminister Benny Engelbrecht (S) og indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) fremlagde på et pressemøde torsdag.

Regeringen sætter 106 milliarder af til nye projekter i infrastruktur. Tæller man allerede igangsatte projekter med, vil udspillet koste 160 milliarder kroner.

Læs også

Omdiskuteret CO2-regnskab

Regeringen er blevet kritiseret for at svigte klimaet med de massive investeringer i motorveje. På pressemødet fortalte finansminister Nicolai Wammen, at den nye plan i det store regnskab ikke kommer til at påvirke CO2-udslippet.

”Jeg vil også gerne pointere, at planen er CO2-neutral, faktisk er der en lille CO2-gevinst i det, vi lægger frem i dag,” siger han. Finansministeren uddyber, at det nye vejnet er fundamentet for, at de grønne biler kan komme til at rulle på vejene.

Samtidig fortæller han, at satsninger på cykling og kollektiv transport også er med til at gøre planen CO2-neutral.

Wammen vil senere i dag indkalde partierne til møde, hvor regeringen vil tage de første forhandlinger om udspillet. Håbet er en aftale inden sommerferien.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Benny Engelbrecht

MF (S)
folkeskole (Kildevældsskolen 1986)

Kaare Dybvad Bek

Udlændinge- og integrationsminister, MF (S)
cand.scient. i geografi og geoinformatik (Københavns Uni. 2012)

Nicolai Wammen

Finansminister, MF (S)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2001)

0:000:00