Medvind til landets cyklister i ny trafikaftale

TRAFIKAFTALE: Der er blevet afsat 151 mio. kroner til mere cykeltrafik i den trafikaftale, som alle Folketingets partier undtagen Enhedslisten netop har vedtaget. Dansk Cyklist Forbund er begejstret.
Der er medvind på vej til landets cyklister med den nye trafikaftale, der har afsat 151 millioner kroner til mere cykeltrafik.
Der er medvind på vej til landets cyklister med den nye trafikaftale, der har afsat 151 millioner kroner til mere cykeltrafik.Foto: Altinget.dk
Anne Burlund

Jeg er glad for, at vi med dagens aftale har sat en masse spændende cykelinitiativer i gang. Der er afsat penge til en række cykelinitiativer til gavn for både pendlere, skolebørn og turister.

Hans Christian Schmidt (V)
Transportminister
Landets cyklister har nu ekstra god grund til at finde pudsekluden og cykelpumpen frem, mens de synger med på den gamle børnesang "Jeg er så glad for min cykel". Alle Folketingets partier undtagen Enhedslisten vedtog nemlig i går torsdag en ny trafikaftale, der betyder 151 millioner kroner til mere og bedre cykeltrafik rundt om i landet.

Forliget er en udmøntning af pengene fra infrastrukturfonden, som blev aftalt med den grønne transportaftale fra 2009. Cykelpuljen er blevet tildelt det næststørste beløb ud af de godt 750 millioner kroner, der er udmøntet i denne omgang. Og det vækker glæde i Dansk Cyklist Forbund:

"Vi er utroligt glade for, at der nu sker en masse på cykelområdet. Der har aldrig været investeret så mange penge i bedre cykeltrafik, som der bliver i disse år, og det ser vi som et udtryk for, at man tager statsligt ansvar for at udvikle cykeltrafikken," siger direktør i Dansk Cyklist Forbund, Jens Loft Rasmussen.

Transportminister Hans Christian Schmidt (V) er vældig tilfreds med aftalen:

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00