Miljøorganisation: Vismænd forveksler bilisters magelighed med velfærd

KRITIK: NOAH beskylder de økonomiske vismænd for at vildlede med ny klimarapport, hvor afgifter på privatbilisme udløser store samfundsmæssige velfærdstab. Vismand ser metoden som en styrke.

NOAH kritiserer de økonomiske vismænd for at gøre bilisters magelighed til en afgørende forudsætning for, at det ikke kan betale sig at reducere CO2-udslippet fra privatbilismen.
NOAH kritiserer de økonomiske vismænd for at gøre bilisters magelighed til en afgørende forudsætning for, at det ikke kan betale sig at reducere CO2-udslippet fra privatbilismen.Foto: Torkil Adsersen/Scanpix Ritzau
Kim Rosenkilde

Man gør bilisters magelighed til en afgørende forudsætning for, at det ikke skulle kunne betale sig at begrænse forureningen fra biltrafikken.

Ivan Lund Pedersen
Noah-Transport

Økonomerne i Det Miljøøkonomiske Råd giver et forkert billede af virkeligheden, når de i en nylig rapport slår fast, at det er alt for dyrt at reducere privatbilismens CO2-udledning.

Det er vurderingen fra miljøorganisationen NOAH. Her anser man beregningerne bag rapportens konklusioner for mere ”vildledende” end vejledende.

”Det er fuldstændigt ubrugeligt. Man kan ikke bruge det som grundlag for nogen som helst politisk stillingtagen,” siger Ivan Lund Pedersen fra NOAH-Transport.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00