Miljøstyrelsen efter nye svar om Limfjordsforbindelsen: "Man har håndteret de miljømæssige spørgsmål"

Vejdirektoratet har svaret tilfredsstillende og fyldestgørende på den kritik af den supplerende miljøkonsekvensrapport, som Miljøstyrelsen fremsatte tidligere på året, lyder det fra Miljøstyrelsen. "De har håndteret problemstillingerne," fortæller chefkonsulent.

Den Tredje Limfjordsforbindelse skal løbe over øen Egholm, hvor der lever flere beskyttede arter. Nu har Vejdirektoratets nye svar om miljøpåvirkningen afblæst Miljøstyrelsens kritik.  
Den Tredje Limfjordsforbindelse skal løbe over øen Egholm, hvor der lever flere beskyttede arter. Nu har Vejdirektoratets nye svar om miljøpåvirkningen afblæst Miljøstyrelsens kritik.  Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

En potentiel blokade for Den Tredje Limfjordsforbindelse blev endeligt ryddet af vejen, kort før projektet landede i Folketingssalen tirsdag. 

Det skete, da Miljøstyrelsen, der tidligere har rejst alvorlig kritik af Vejdirektoratets lovforberedende arbejde, i sidste uge erklærede sig endeligt tilfreds med de overvejelser om gigantprojekts miljøskader, som Vejdirektoratet har gjort sig. 

"Vi har skrevet til dem, at vi ikke har nogle væsentlige bemærkninger til deres materiale," siger chefkonsulent i Miljøstyrelsen Hans Christian Karsten.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00