Miljøvenlige biler holdes ude af Danmark

NYHED: Ingen hybridbiler i Danmark - og familien Danmark vælger stadig forurenende familiebiler, fordi dieselbilerne er 100.000 kr. dyrere.

Der er et problem med den måde, som den danske registreringsafgift er sammensat på. Ny teknologi er dyr for fabrikken at udvikle, og den er dyr, når vi køber den ind. Når vi så skal gange prisen med på grund af den danske registreringsafgift, så går det helt galt.

Rene Mouritzen
Informationschef i Toyota Danmark
Fakta

Fakta om Toyota Prius:

  • Den er drevet af en benzinmotor og en elmotor
  • En computer bestemmer hvornår motoren skal køre
  • Den kører over 23 kilometer på en liter benzin
  • Udleder 104 gram CO2 pr. liter benzin, i modsætning til en ny standard-familiebil, der udleder mellem 180 og 200 gram CO2 pr. liter

 


Kilde: Toyota Danmark

Toyota kan ikke sælge deres hybridbil Prius i Danmark, mens salget i resten i Europa går strygende. Med regeringens forårspakke er Prius blevet godt 40.000 kr. billigere, men den koster stadig i omegnen af 400.000 kr, hvilket er langt mere end konkurrerende benzinmodeller i samme klasse.

Derfor bliver den miljøvenlige teknik ikke solgt på det danske marked, hvorimod salget af Toyota Prius går fint i andre europæiske lande.

Ifølge informationschef i Toyota Danmark Rene Mouritzen skyldes det lave salg, at hybridbilen stadig er meget dyrere end konventionelle modeller i samme klasse:

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00