Om  
Peter Bjerregaard

Mindeord om fhv. adm. direktør for Danmarks Rederiforening Peter Bjerregaard (73)

Den tidligere adm. direktør for Danmarks Rederiforening 1991-2013, cand.polit. Peter Bjerregaard, Fredensborg, er død, 73 år gammel og bisættes 7. januar 2023. I den anledning skriver hans efterfølger som Danske Rederiers adm. direktør, Anne H. Steffensen mindeord.

Anne H. Steffensen

Det er en af de store i dansk skibsfart, der ikke er her længere.

Min forgænger i Amaliegade, Peter Bjerregaard, døde mandag morgen efter længere tids sygdom.

Peter var ansat i den daværende Danmarks Rederiforening (i dag Danske Rederier) i næsten 40 år og satte som administrerende direktør kursen for dansk skibsfart i mere end 21 år.

Det er svært at overvurdere hans betydning for dansk skibsfarts succes. Peter var blandt en af de bærende kræfter i etableringen af Dansk Internationalt Skibsregister (DIS) i 1988, som den dag i dag har afgørende betydning for, at vi har så stærkt et rederi-erhverv i Danmark. Og som har sikret, at dansk skibsfart står stærkt i mange segmenter og i hele verden.

Peter Bjerregaard var en usædvanlig dygtig og velrespekteret førstemand for dansk skibsfart. Han var vellidt og ordholdende og har i høj grad sikret danske rederier en indflydelse, som har betydet de ramme-, uddannelses- og vækstvilkår, som erhvervet fortsat står på, og som er fundamentet for et erhverv i stadig udvikling.

Også i udlandet har Peter Bjerregaard sat sine spor. Han var en aktiv spiller og et stærkt bestyrelsesmedlem i både vores europæiske og globale skibsfartsorganisationer og havde et imponerende globalt netværk.

Peter var ikke en pressens mand, det havde han folk til. Han koncentrerede sig i stedet om at sikre erhvervet den nødvendige indflydelse bag linjerne. Det gjorde han til gengæld dygtigt og effektivt.

Peter Bjerregaard valgte at vie sit liv til skibsfarten. Han var en stærk direktør, som løste problemer og udfordringer, når bølgerne gik højt, og som på alle måder placerede skibsfarten centralt i Danmark og i hele verden. 

Det er et skudsmål, som jeg tror de fleste, der kendte Peter, kan skrive under på.

Da Peter gik fra borde, stod folk i kø helt ud på gaden for at sige farvel. Det vidner om stor anerkendelse, og er et klart udtryk for, at Peter var en vellidt stjerne for skibsfarten.

Nu har Peter forladt denne verden - og det er op til os andre at holde kursen.

Jeg sender mine varmeste tanker til Elisabeth, Peters børn og børnebørn, som nu skal leve uden en skattet mand, far og bedstefar.

Æret være Peter Bjerregaards minde.

Bisættelsen finder sted fra Asminderød Kirke lørdag 7. januar 2023 kl. 13.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peter Bjerregaard

Fhv. adm. direktør, Danmarks Rederiforening, i bestyrelsen for Dampskibsselskabets Orients Fond, Det Dansk Franske Dampskibsselskabs Understøttelsefond og Den socialøkonomiske Fond Grennessminde
cand.polit. (Københavns Uni. 1974)

0:000:00