Minister: CO2-mål for transport må vente

SAMRÅD: Transportminister Hans Christian Schmidt (V) vil ikke sætte mål for, hvor meget CO2-udledningen skal reduceres i transportsektoren. Han afventer en plan fra Klimaministeriet.
Målene for transportsektorens reduktion af CO2-udledning må vente.
Målene for transportsektorens reduktion af CO2-udledning må vente.Foto: Colourbox

Når vi laver de her ting, kan vi ikke nøjes med at sige, at vi udelukkende fokuserer på CO2-udslippet, og hvad der så måtte komme af kvaler for den danske befolkning med hensyn til mobilitet og mulighed for at passe sit arbejde, det må vi tage en anden gang. Vi har en forståelse for, at den danske befolkning og de danske lønmodtagere skal passe deres arbejde.

Hans Christian Schmidt (V)
Transportminister

Målene for transportsektorens reduktion af CO2-udledning må vente. Det fastslog den nye transportminister, Hans Christian Schmidt, ved mandagens samråd i Folketingets Trafikudvalg.

Samrådet var indkaldt af Per Clausen (EL), der ønskede en redegørelse for regeringens mål for reduktion af CO2-udledningen samt for de initiativer, som skal medvirke til at indfri målet.

Oppositionen har i længere tid efterlyst en overordnet plan for, hvor meget af den samlede CO2-reduktion de forskellige sektorer skal bidrage med. Regeringen har en målsætning om, at der skal være sket en samlet reduktion på 20 procent i 2020 i forhold til niveauet i 1990, men regeringen har endnu ikke fastsat, hvor stor reduktion transportsektoren skal bidrage med.

0:000:00