Minister tavs om asbest om bord på skibe

NOTE: I et svar til SF's Ole Sohn hverken be- eller afkræfter Bendt Bendtsen, at myndighederne har et overblik over asbest om bord på passagerskibe.
Natali Braagaard
Fakta

Ole Sohns §-20 spørgsmål:

"Kan ministeren bekræfte, at arbejdsmiljømyndighederne ikke i dag har et overblik over, hvor mange og hvilke skibe der har asbestholdigt materiale om bord?"

"For hvor mange af de 34 passagerskibe sejlende i danske farvande, der ifølge Søfartsstyrelsen er bygget, før det blev forbudt at bruge asbest som blandt andet isoleringsmateriale om bord på skibe, foreligger der dokumentation for, at skibet er fri for asbest, for hvor mange af de resterende skibe er der udarbejdet en særlig arbejdspladsvurdering og for hvor mange er der ført tilsyn hermed?"


Kilde: www.folketinget.dk

Altinget.dk kunne i marts berette, at hverken redere eller myndigheder med sikkerhed kan sige, om der er asbest om bord på de passagerskibe, der er bygget før asbest blev ulovlig.

I sit svar på to §-20 spørgsmål fra SF om ditto hverken be- eller afkræfter økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) risikoen for asbest om bord på skibene, men henviser til oplysninger fra Søfartsstyrelsen:

"Der er ingen nem måde at konstatere asbest på i dag. Man kan kun være 100 pct. sikker på, at et skib er asbestfrit, hvis alle de materialer, som man ikke kan udelukke indeholder asbest, bliver analyseret. En sådan analyse vil være meget ressourcekrævende."

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00