Debat

N: EU magter ikke at kontrollere cabotage-kørsel

TRANSPORTDEBATTEN: EU kontrollerer ikke den omfattende cabotage-kørsel, der finder sted i medlemslandene, og det underminerer arbejdsmarkedet på transportområdet, skriver Ole Nors Nielsen, kandidat til EP for Folkebevægelsen mod EU.
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Ole Nors Nielsen
Kandidat til EP, Folkebevægelsen mod EU

Cabotagekørsel betyder, at udenlandske lastbilchauffører må køre tre indenrigskørsler inden for syv dage, hvorefter de skal tilbage til deres hjemland for evt. at hente et nyt læs.

Dette bliver i den grad misbrugt, da kontrolforanstaltningerne ikke dækker behovet for kontrol.

Cabotagekørsel er et led i arbejdernes fri bevægelighed.

Fakta
Transportdebatten på Altinget | Transport har til formål at fokusere og styrke den transportpolitiske og transportfaglige debat i Danmark.
Løbende inviterer Altinget | Transport derfor eksperter, politikere, fagfolk og interesseorganisationer til at debattere udvalgte emner og/eller problemstillinger inden for transportområdet.

Sjette udgave af Transportdebatten sætter fokus på det kommende valg til Europa-Parlamentet.

EP-valget får afgørende betydning for den politik, der udstikkes fra EU i den kommende valgperiode. Også på transportområdet, hvor EU er en vigtig medspiller for Danmark i forsøget på at optimere og udvikle den nationale såvel som transnationale infrastruktur.

I denne udgave af Transportdebatten vil otte debattører fra de otte opstillede partier komme med deres indspark i forhold til EP-valget og dettes betydning for transportområdet og -politikken herhjemme.

Deltag i debatten!

Send dit indlæg til [email protected]

Problemet er, at EU ikke har fastsat de fornødne kontroller og strafudmålinger for overtrædelse.

Alle politikere, såvel EU-parlamentarikere som folketingsmedlemmer, har travlt med at profilere sig med, at der gøres så meget for at stoppe svindlen.

EU vil aldrig stramme op på forordninger, der vil begrænse arbejdernes fri bevægelighed.

Ole Nors Nielsen
Kandidat (N)

Faktum er, at der snydes som aldrig før, og ydermere overholdes overenskomsterne heller ikke, hvis de overholdes, er det kun minimumsoverenskomster, som Lissabontraktaten beskriver.

Danmark følger bare EU
Tidligere transportminister Henrik Dam Kristensen var kun villig til at stramme reglerne op, hvis EU tillod det.

EU vil aldrig stramme op på forordninger, der vil begrænse arbejdernes fri bevægelighed.

At Henrik Dam svarer sådan er et godt billede på, at Danmark ukritisk følger alle EU's påbud, uanset om de strider med vores velfærdsmodel og aftalte overenskomster.

Dette er endnu et argument for, at vi på sigt skal ud af EU og for nuværende skal være meget vågne og kritiske over for EU's diktatur og vores nationale politikers manglende lyst til at fortælle sandheden om EU.

Social dumping
Social dumping på transportområdet er ikke kun, når cabotagereglerne overtrædes.

Det er også, når danske vognmænd proforma overfører deres firmaer til østeuropæiske lande og ansætter østeuropæiske chauffører til at køre i Danmark til ringere løn og arbejdsforhold.

En anden form for social dumping er, når en vognmand med overenskomst udliciterer opgaver til underleverandører uden overenskomst.

Det vil sige, at underleverandøren i princippet kan aflønne, med hvad han vil og dermed spare penge for såvel underleverandørens firma som for vognmanden, der har overenskomst, da han kan leje underleverandøren billigere.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00