Debat

N: EU skyld i social dumping på transportområdet

TRANSPORTDEBATTEN: EU har i flere år forsøgt at knække overenskomster aftalt af arbejdsmarkedets parter i medlemslandene, og det har medført social dumping i stor stil, skriver Ole Nors Nielsen, Folkebevægelsen mod EU.
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
Af Ole Nors Nielsen
Kandidat til Europa-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU

I 1999 og 2004 fremsatte EU-Kommissionen forslag til havnedirektiver, som ville udslette havnearbejdet som erhverv til fordel for platugler uden overenskomster og ordnede forhold i det hele taget.

Det blev direkte foreslået, at i forvejen underbetalte søfolk skulle overtage lastnings- og losningsopgaverne i de europæiske havne.

Begrebet hed dengang selvservicering.

Dette blev bekæmpet af havnearbejderne og deres fagforeninger i hele EU gennem et fantastisk koordinerings- og politisk arbejde.

Fakta

Transportdebatten på Altinget | Transport har til formål at fokusere og styrke den transportpolitiske og transportfaglige debat i Danmark.
Løbende inviterer Altinget | Transport derfor eksperter, politikere, fagfolk og interesseorganisationer til at debattere udvalgte emner og/eller problemstillinger inden for transportområdet.

Sjette udgave af Transportdebatten sætter fokus på det kommende valg til Europa-Parlamentet.

EP-valget får afgørende betydning for den politik, der udstikkes fra EU i den kommende valgperiode. Også på transportområdet, hvor EU er en vigtig medspiller for Danmark i forsøget på at optimere og udvikle den nationale såvel som transnationale infrastruktur.

I denne udgave af Transportdebatten vil otte debattører fra de otte opstillede partier komme med deres indspark i forhold til EP-valget og dettes betydning for transportområdet og -politikken herhjemme.

Deltag i debatten!

Send dit indlæg til [email protected]

Forslagene blev derefter nedstemt i EU-Parlamentet i 2003 og 2006.

Dette var selvfølgelig ikke tilfredsstillende for det neoliberalistiske-kapitalistiske EU.

Forslagene blev derefter nedstemt i EU-Parlamentet i 2003 og 2006. Dette var selvfølgelig ikke tilfredsstillende for det neoliberalistiske-kapitalistiske EU.

Ole Nors Nielsen
Kandidat (N)

Derfor valgte de en ny strategi i kampen mod havnearbejderne.

I ly af krisen opfandt man en ny "kamporganisation", den såkaldte Trojka, som består af EU-Kommissionen, Den Europæiske Centralbank og Den Internationale Valutafond.

Nye metoder
Trojkaens selvbestaltede arbejdsopgaver er at kræve ændringer og forringelser af overenskomster og ansættelsesforhold for bl.a. havnearbejderne i de lande, som pga. krisen, skabt af kapitalen, er blevet tvunget til at låne penge af EU for at opfylde kravene til eurosamarbejdet.

Helt konkret blev lønnen væsentlig forringet, ansættelsesforholdet ændret fra fastansættelse til løsarbejdere og overtidsbetalingen afskaffet.

Dette angreb er p.t. sket over for havnearbejderne i Grækenland, Portugal og Spanien. Andre lande står allerede på listen til at modtage samme angreb.

EU var godt klar over at de ikke kunne bruge Trojkaens metoder i hele EU, da krisen ikke rammer lige hårdt i helle EU.

Samtidig var EU også godt klar over, at der ikke rigtig fandtes nogen regler/love for Trojkaens fremturen.

Derfor vedtages et regelsæt for at gøre Trojkaens mafiametoder legale og lave et værktøj til nedskæringer og forringelser for de lande, som ikke skulle låne penge.

Negativ indflydelse
I 2011 vedtog man Europluspagten, som bl.a. pålægger de enkelte lande at forringe overenskomsterne på det offentlige arbejdsmarked med afsmittende virkning på det private arbejdsmarked.

EU har droppet begrebet selvservicering, men har i stedet opfundet nye metoder for at knække arbejdsmarkedets aftalte overenskomster, ansættelsesforhold og sikkerhedsniveauer til fordel for ren socialdumping.

Disse forhold vil jeg arbejde for bliver ændret.

Dette vil jeg gøre gennem oplysninger, så alle bliver beviste om, hvor stor negativ indflydelse EU har på vores arbejdsmarked.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00