Ny DSB-direktør fundet

DSB: Afløseren for DSB-direktør Jesper Lok er fundet. Den nye direktør bliver Flemming Jensen, der kommer fra en stilling som koncernchef for SAS. 

Flemming Jensen er ny DSB-direktør.
Flemming Jensen er ny DSB-direktør.Foto: SAS
Anne Justesen
Fakta
Blå Bog: Flemming Jensen
Født 1/2 1959

Student (Kalundborg Gymn.) 1977
Pilot, Flyvevåbnet 1978-86.
Pilot, Sterling Airways 1986-89 og SAS 1989
COO/landechef SAS 2009-11
Adm.direktør, Scandinavian Ground Services Danmark 2009-10.
Koncerndirektør/COO, SAS fra 2011.
Medlem af DI's forretningsudvalg og hovedbestyrelse, medlem af bestyrelsen for Industriens Arbejdsgivere, Kbh. Formand for bestyrelsen i Blue 1 fra 2013, medlem af bestyrelsen i SAS Cargo fra 2013.

Kilde: Kraks Blå Bog

Efter to måneders søgen har DSB nu fundet en afløser for Jesper Lok på direktørposten. 

Det bliver Flemming Jensen, koncerndirektør i SAS, der fremover skal stå i spidsen for DSB. 

"DSB har i de seneste år gennemgået store forandringer og er nu en virksomhed med en sund økonomi og med fokus på det, der betyder noget for kunderne: togdriften. Der er skabt en ny og tydelig strategi for selskabet, og jeg glæder mig til sammen med alle kollegerne i DSB at komme i gang med opgaven," siger den nye direktør, Flemming Jensen, i en pressemeddelelse. 

Den nuværende direktør Jesper Lok fortsætter som direktør for DSB til 1. december. Han vil stå til rådighed for bestyrelsen, frem til han tiltræder i ny stilling 1. januar 2015, oplyser DSB. 

Jesper Lok meddelte i september, at han efter godt to år i spidsen for DSB ville forlade direktørposten, når en afløser var fundet. Han skal fremover arbejde for en virksomhed med internationale aktiviteter, men hvilken virksomhed det drejer sig om, er endnu ikke annonceret.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00