Om  
Tommy Thomsen

Ny formand for Den Danske Maritime Fond

Fhv. skibsreder i A.P. Møller–Mærsk og nuværende adm. direktør for Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU), Tommy Thomsen, er ny formand for Den Danske Maritime Fond.

Christian Juhl Mølgaard

På posten som formand for Den Danske Maritime Fond afløser Tommy Thomsen Knud Pontoppidan, der har været i spidsen for fonden, siden den blev etableret i 2005.

Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danmarks Rederiforening, er glad for, at Tommy Thomsen overtager formandsposten i fonden, som uddeler støttemidler til Det Blå Danmark i bred forstand, herunder til uddannelse og rekruttering, innovation, forbedring af sikkerhed og arbejdsmiljø og udvikling af grønne løsninger.

"Tommy Thomsen er en særdeles dygtig og erfaren erhvervsleder med en kolossal stor viden om Det Blå Danmark i bred forstand fra sin lange karriere i A.P. Møller-Mærsk, Clipper og Nordic Tankers. Der er tale om et par store sko af fylde ud, men jeg er sikker på, at Tommy Thomsen bliver en yderst kompetent arvtager – og at han vil fortsætte det gode arbejde sammen med resten af bestyrelsen og sekretariatet," siger Anne H. Steffensen i en pressemeddelelse.

Samtidig lyder en tak til den hidtidige formand Knud Pontoppidan, der også har en fortid som både adm. direktør og formand for Danmarks Rederiforening. Han stopper i Den Danske Maritime Fond, fordi han har nået bestyrelsens aldersgrænse på 70 år.

"Knud Pontoppidan har været med fra fondens begyndelse i 2005 og har gjort en formidabel indsats for at sikre den synlige og aktive position, Den Danske Maritime Fond har i dag. Desuden har han været – og er fortsat – en nøglefigur i dansk skibsfart, og han har en god del af æren for, at dansk skibsfart i dag står så stærkt både nationalt og internationalt," siger Anne H. Steffensen.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00