Ny formand i kommissionen for færdselssikkerhed: Mål om trafiksikkerhed kan være endnu mere ambitiøse

I februar fik Færdselssikkerhedskommissionen et nyt formandskab, der skal stå i spidsen for kommissionen indtil næste Folketingsvalg. Altinget har talt med den nye formand Niels Flemming Hansen, der både vil have fokus på et tættere samarbejde med aktørerne og trafikal vrede.

"Det er
organisationerne, som først hører og oplever, hvad der sker i trafikken. Så min
rolle er også at skabe et talerør fra aktørerne ind til transportudvalget," siger Niels Flemming Hansen (K).
"Det er organisationerne, som først hører og oplever, hvad der sker i trafikken. Så min rolle er også at skabe et talerør fra aktørerne ind til transportudvalget," siger Niels Flemming Hansen (K).Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Freja Søgaard

Et tættere samarbejde med transportaktørerne og dermed også en større forståelse. Sådan lyder ét af de vigtigste fokuspunkter for færdselssikkerhedskommissionens nye formand Niels Flemming Hansen, der siden 2019 har været transportordfører for Konservative.

”Vi har jo alt fra FDM til Færdselspolitiet med i kommissionen. Der er det væsentligt, at vi lytter til dem og tager deres budskaber med i de politiske vinde, der blæser på Christiansborg i forhold til færdselssikkerhed,” siger han og understreger, at det ikke betyder, at det tidligere formandskab ikke har haft et godt samarbejde med aktørerne, men at han gerne ser, at aktørerne i den kommende periode kommer endnu mere med.

Ifølge ham skal netop aktørerne være med til at få sat spotlight på, hvad konsekvenserne ved lovgivningen er, og om den virker efter hensigten. 

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00